De indices zijn vanaf de bodem enkele weken geleden zeer sterk. Sinds die bodem hebben de bulls de markt volledig onder controle en de CNN greed/fear index staat nu op 71: greed. Normaliter is dit een contraire indicator. De indices naderen zware weerstand op de grafieken. De VIX beleefde z’n sterkte daling ooit binnen 3 weken. Is dit een reden om de markt te gaan shorten? Op Twitter zien we veel traders die het niet kunnen geloven en staan te popelen om short te gaan (of hebben dit al gedaan). Wij wachten liever even, we willen eerst zien of de beren uberhaubt nog leven 🙂 Tot die tijd geven we de markt het voordeel van de twijfel, maar houden wel de vingers bij de knoppen. Aankomende week gaan we het weer beleven in de gekste markt sinds….?

Bent u trouwens al gratis lid van Het Beurslab? We handelen elke dag in de tradingroom en alle swingposities worden per mail gestuurd. Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

Charts

AEX

De AEX rekent af met een langdurig dalende trend. Of het genoeg is gaan we aankomende week zien. Zeer positief is dat de MA100 is herwonnen en er lijkt een kleine bull flag te ontwikkelen. Als de beren niet ingrijpen kan index richting de MA200 rond 450-455, de dalende paarse lijn. Daar raakt de AEX overbought (huidige RSI 62). Ter referentie: zie hoe de AEX eerder op de MA200 reageerde. Het is toen een betrouwbare indicator gebleken.

aex

 

DAX

Over de DAX zijn we wat minder enthousiast; deze presteert beduidend minder goed dan bijvoorbeeld de AEX. Maar je kunt het ook positief bekijken. Het opwaartse potentieel is hier behoorlijk. 9800 was een pittige weerstand, welke drie dagen nodig had om te worden gebroken. Onze verwachting is dat de DAX richting 9900 kan en wellicht daarna de 10.000 punten gaat aantikken. Of niet, dat zien we dan wel weer 🙂

dax

 

S&P 500

Bij de S&P 500 is het makkelijke geld verdiend. Traders die eerder gedurfd op de lows kochten zijn er alweer uit of doen dat binnenkort. Is dat een shortsignaal? Misschien, maar voor nu is daar nog zeker geen bewijs voor. Wellicht komen er nog wat verrassingen vanuit China, of gaat Olie een nieuwe uptrend richting $38 beginnen (wij zitten overigens long Olie). Een pullback richting de ema5, ema10 of de ma50 (groene lijn) zou de bullcase nog niet in gevaar brengen. Onder ca. 1930 wordt het billenknijpen, maar dat zijn al bijna 70 punten. Maw: de risk reward is momenteel niet al te best.

spx

 

 

VIX – de angstgraagmeter acteert nu op de trendlijn. Eronder gaan de markten nieuwe highs aanvallen; bijna niet voor te stellen.

vix