Tweedaagse cursus Traden in 2016:

2015 en 2016 blijken moeilijke jaren op de beurs. Voorheen, in de bull market, kon relatief makkelijk geld worden verdiend omdat de beurzen enigszins voorspelbaar waren. Buy the dip en alles kwam goed. Hoe anders is het de afgelopen periode. 2015 en 2016 is een echte tradersmarkt. De verwachting is dat dit voorlopig nog aanhoudt, minimaal geheel 2016, met een kans dat ergens in 2017 de lucht pas geklaard is. Aan de andere kant zijn dit de beste jaren om het te leren vanwege de hoge moeilijkheidsgraad. 

Achtergrond van de cursus. 

Veel beleggers en traders bedienen zich van een bepaalde methode  die de ene keer wel en de andere keer niet werkt. Het is de omgekeerde wereld, omdat niet de trader, maar de markt bepaalt welke strategie het beste werkt. Ook ontbeert vaak een consistente handelsmethode, waardoor het de ene week heel goed kan en de week erna dramatisch. Door vallen en opstaan, maar een absolute wil om te slagen en keihard werken heb ik in de afgelopen jaren diverse methodes eigen gemaakt die in alle marktomstandigheden werken. Of beter: het beste kunnen werken, want de heilige graal in handelen bestaat niet (alhoewel, de heilige graal bent u zelf!) De cursus is enerzijds gericht op het overbrengen van zeer specifieke kennis met betrekking tot meerdere strategieen; anderzijds op het creëren van de juiste mentaliteit waarbij objectief en onafhankelijk denken centraal staan. 


Doel en opzet van de cursus
De kracht van de cursus is de integrale toepassing van meerdere technieken, zoals TA, Fibonacci en Elliot Wave, in combinatie met daytrading technieken. Het is een zeer intensieve cursus die niet in één dag kan worden gedaan en wordt gegeven aan maximaal 10 deelnemers zodat er veel ruimte blijft voor discussie en interactie. De cursus is zeer praktisch en zo opgezet om na afloop direct te kunnen handelen. Dus geen algemene en leuke wetenswaardigheden, maar  zgn harde en objectieve informatie die u helpt om de juiste keuzes te maken. Na de cursus wil ik graag enkele malen telefonisch contact om u verder te helpen in uw ontwikkeling en om te sparren over uw voorgenomen trades. 

Leerdoelen

Na de cursus bent u in staat om:
– de markt te analyseren op meerdere timeframes
– dit te combineren met technieken uit moderne TA, Elliot Wave en Fibonacci
– het aangaan van een trade met de best mogelijke risk/reward
– trades aan te gaan voor korte en middellange termijn
– onafhankelijk, contrair en objectief te denken
– het maken van een beknopt, maar doeltreffend tradeplan
– een beursdag in z’n geheel te ontleden, in samenhang met voorgaande dagen en andere indices
– het kiezen van de juiste strategie en instrumenten
– enkele krachtige optie-constructies uit te voeren (beperkte voorkennis nodig)
– valkuilen te herkennen

 

De drie peilers van de cursus

1) Swingtraden, Technische analyse en patronen
In de huidige markt werkt de klassieke TA steeds minder goed. Juist op het moment dat deze koop- of verkoopsignalen afgeeft gebeurt het tegenovergestelde. In de praktijk blijken shortsignalen juist de ultieme longsignalen te zijn en vice versa. U leert om de markt te doorgronden zonder technische indicatoren omdat die iets over het verleden zeggen en bijna altijd afleiden. We gaan o.a. uitgebreid in op analyse op meerdere timeframes,  candlestick analyse,  steun/weerstand, moving averages, Fibonacci  Elliot Wave (beperkt tot twee krachtige patronen), Tradeplan en nog veel meer.

2) Daytraden 
Daytraden is gericht op verschillende indices. Deze kunnen worden gehandeld met Futures, CFD’s, Turbo’s, etc. Alhoewel daytraden en swingtraden verschillende takken van sport zijn, geeft een goede kennis van beide methodes een enorme voorsprong omdat het u dwingt om zowel in- als uit te zoomen. Zo kunnen daytrade technieken bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de instapprijs voor een swingtrade. Ook wordt duidelijk wanneer u meer kans op succes heeft met daytraden, dan wel swingtraden. Zelfs wanneer u alleen posities voor meerdere dagen/weken aan wilt houden is dit cluster zeer waardevol omdat u leert hoe een handelsdag zich kan gedragen. Tijdens dit cluster gaan we o.a. in op de Openings Range Bar, analyse op meerdere timeframes en dagdelen, (ver)koopsignalen en behandelen we vele intraday  patronen. Aan het einde van het cluster maken we een zgn trade-raamwerk en een tradeplan als voorbereiding op de volgende handelsdag.  Ook gaan we in op traderegels en houding.

3) Strategieën en risk management
Het verschil in succesvol en falen is het analyseren van de markt en het kiezen van de juiste strategie en instrumenten. Choose your battlefield.  In extreem volatiele en onvoorspelbare markten  is het bijvoorbeeld zaak om weg te blijven van indices en aandelen.  In trending of range bound markten juist niet. Ook is het belangrijk om van tevoren te bepalen onder welke voorwaarden u een trade in gaat: risk management.

ONDERWERPEN PROGRAMMA DAG 1 

ALGEMEEN
– intro en voorstellen
– keuze broker(s), platforms en instrumenten
– individuele doelstellingen, houding en mentaliteit

TECHNISCHE ANALYSE DEEL 1
– moving averages op meerdere timeframes
– steun/weerstand: horizontaal, verticaal
– bullish en bearish patronen
– RSI  op meerdere timeframes

DAYTRADING TECHNIEKEN
– Opening Range Bar
– De drie karakters tijdens een handelsdag
– De drie soorten handelsdagen: trending, test & reject en slaapdag
– Onderlinge samenhang: (1) opeenvolgende dagen (2) met andere indices
– krachtige patronen

ONDERWERPEN PROGRAMMA DAG 2

TECHNISCHE ANALYSE DEEL 2
– Elliot Wave: ending diagonal en ABC correctie
– Fibonacci als in- en uitstapmoment
– Analyse op meerdere timeframes
– sellers/buyers exhaustion

STRATEGIEËN
– analyse van indices en consequenties voor aanvalsplan
– keuze van het battlefield
– keuze van instrumenten (opties, futures, turbo’s, etc)
– enkele effectieve optie-constructies

 TRADEPLAN: OEFENEN EN OPDRACHTEN
– maken van beknopte, maar complete analyses aan de hand van meerdere aandelen/indices
– maken van een tradeplan
– presentatie en verdedigen gemaakte keuzes

 PLAATS, DATUM EN KOSTEN 

datum:  zaterdag 23 april  en zaterdag 30 april
plaats: Bastion Hotel Vianen
Inclusief: koffie/thee/fris, lunch , naslagwerk (syllabus),
Kosten: € 495 ex btw

Reserveren: stuur een mail met uw interesse naar info@hetbeurslab.nl Voor meer informatie bel: 06-17379617