BEGINNENDE TRADERS

Is Het Beurslab geschikt voor beginners?

Absoluut. Onze drijfveer is om beginnende traders van goede adviezen te voorzien om op korte termijn geld te verdienen op de beurs en op middellange termijn te helpen kwaliteiten en vaardigheden te ontwikkelen.

Geven jullie ook persoonlijke begeleiding?

Ja, ons platform is zo ingericht dat u op verschillende manieren met ons en andere ervaren traders kunt communiceren. Belangrijk is dat u aangeeft waar uw behoeftes liggen zodat we u sta voor stap kunnen helpen in uw ontwikkeling.

OVER BELEGGEN EN ONZE METHODES

Wat is jullie doelstelling?

Om consistent winstgevend te zijn en om onze leden te helpen om een betere trader te worden.

Voor wie is Het Beurslab geschikt?

Voor iedereen die belegt of wil beleggen. Onze leden zijn een mix van beginnende en ervaren handeleraren. Sommigen zijn elke dag in de chatbox te vinden, anderen maken liever gebruik van de premium content. Er zijn leden die liever met kleine bedragen daghandelen; anderen beleggen liever op de lange termijn met complexe optiestrategieën die voor grotere bedragen meer bescherming bieden.

Waarin onderscheiden jullie je van andere aanbieders?

De service niet alleen gericht op het volgen van trades, maar ook op het begrijpen hiervan. Wij menen dat juist de combinatie hiervan voor beide partijen werkt. Daarnaast staat communicatie op ons platform centraal zodat u altijd kunt sparren met ons en/of andere ervaren traders, of u nu een vraag heeft over een bepaalde positie of meer wilt weten over bijvoorbeeld technische analyse. In de chatbox kunt u van 09.00 uur tot 22.00 uur live met ons meehandelen. De som van al deze diensten maakt ons platform uniek in Nederland

Ik handel in andere derivaten, zoals CFD's en Sprinters. Is Het Beurslab hier ook voor geschikt?

Ja, om twee redenen. Hoewel onze alerts altijd vanuit een optieconstructie worden benaderd gaat het uiteindelijk om de richting; opties zijn hier slechts het instrument en kunt u in veel gevallen ook met bv Sprinters en/of CFD’s werken. Wel dient u te beseffen dat deze instrumenten (meestal) minder bescherming bieden dan opties. Ten tweede kunt u binnen onze community altijd terecht voor een second opinion over een trade die u wilt uitvoeren. Wij publiceren ons antwoord zodat andere leden dit ook kunnen zien. En zo kunt u ook meekijken naar vragen en antwoorden van andere traders.

Wat is jullie drijfveer met Het Beurslab?

Traden is onze passie. Ten eerste gaan wij 24/7 door het vuur voor onze leden om consistent geld te verdienen met het volgen van onze trades. Daarnaast krijgen halen we er veel voldoening om u als trader beter te maken. Educatie is één van onze drie pijlers. We willen dat u snapt wat u doet. Het blindelings volgen trades is nooit goed, zelfs niet die van ons! Dit klinkt ietwat tegenstrijdig, maar stel dat wij er ooit mee stoppen; dan moet u op zoek naar een nieuwe leverancier. Liever maken we u een betere trader zodat u ons op den duur niet meer nodig hebt. Tot slot willen we de beste trading community van Nederland worden. Het is een groot verschil om alleen achter een scherm te handelen vs samen met een groep gemotiveerde con-collega’s. Samen traden is leuker dan alleen en meestal winstgevender. In onze community staat het delen van kennis en meningen centraal.

Wat is jullie visie op beleggen en traden?

We zijn bear noch bull. We volgen de trend; prijs is het enige dat telt, af te lezen in de grafieken.

Welke methodes gebruiken jullie?

De basis is technische analyse volgens het zgn price action principe.  

Welke indicatoren gebruiken jullie vanuit technische analyse?

Er zijn tientallen indicatoren. Ons motto: KISS (keep it simple stupid). Maak het dus niet moeilijker dan het is. Belangrijk is het trekken van steun en weerstandlijnen en het maken van korte en lange termijn trendkanalen. Daarnaast gebruiken we Moving averages op meerdere timeframes, Volume (buy/sell volume, volume by price, VWAP (volume weighted average price), RSI, Ichimoku Cloud, Bollinger Bands, Stochastics en MACD.

Waar maken jullie naast Technische Analyse nog meer gebruik van?

Intuitie, het kunnen lezen van de markt. U kunt nog zoveel boeken lezen of cursussen volgen over beleggen in het algemeen en technische analyse specifiek; uiteindelijk zult u ervaring moeten opdoen om een bepaalde intuitie te kunnen ontwikkelen. Met een gedegen kennis van technische analyse en goede intuitie voor de markten zijn we al een heel eind. Daarna is het tijd om verder te kijken: Waar gaat het smart money naartoe en waar kopen de hedge funds zich in? Wij gaan maar al te graag mee. Welke short squeeze kandidaten zijn interessant? Ook houden we optie volumes bij: soms zitten hier zulke irrationele trades tussen (lees: inside information), dat dit iets kan zeggen over toekomstige bewegingen. Unusual options activity wordt dit genoemd. Kortom, achter de schermen van de beurs speelt zich behoorlijk wat af en het kan maar wat lucratief zijn om hier een vinger op te kunnen leggen. Traden op nieuws? Dat laten we aan de amateurs over. De kunst van het traden is om het nieuws voor te zijn.

Wat voor soort trades kan ik verwachten?

Van een simpele long of short positie tot aan het schrijven van opties. Alle trades zijn voorzien van een tradeplan met exacte in- en uitstappunten. Uiteindelijk moet u zelf beslissen of en wanneer u in- dan wel uitstapt. In de chatbox zijn we vaak ook aan het ‘daytraden’, waarvoor we meestal dag- en weekopties gebruiken. Deze worden niet per mail verstuurd, maar alleen in de chatbox genoemd. De reden is dat er direct moet worden gehandeld en de looptijd van deze posities soms niet langer dan een uur is.

Hoe groot moet mijn portfolio zijn?

Dat maakt niet uit; wij houden rekening met grote en kleine portfolio’s. Minimaal dient u wel zo’n €3.000 aan te houden. Uiteindelijk neemt u zelf de beslissing om mee te gaan met een bepaalde trade en beslist u zelf wanneer u winst, danwel verlies neemt.

Hoeveel moet ik per trade investeren?

Voor opties hanteren we als vuistregel maximaal 2% per trade indien uw portfolio substantieel is, bijvoorbeeld € 30.000 of meer. Als uw portfolio veel kleiner is, bijvoorbeeld €3.000, dan adviseren we niet meer dan €200 per trade te hanteren. Wel moet u dan sneller winst nemen; verliezen nog sneller!

Hoeveel van mijn totale kapitaal moet ik toewijzen aan opties?

Maximaal 25%

OVER HET ABONNEMENT 

Waarom moet ik de eerste keer minimaal 3 maanden lid worden?

Ten eerste willen we alleen maar gemotiveerde traders in onze community. Onze community is niet gebaat bij zogenaamde goudzoekers. Net als elke professionele handelaar hebben wij af en toe één of twee ‘rotweken’ en soms vertelt de markt ons dat we even aan de zijlijn moeten blijven. Na drie maanden heeft u een goed beeld van wat we kunnen; daarna kunt u altijd opzeggen of per maand verlengen.

Wat is de opzegtermijn?

Twee dagen voordat de volgende maand ingaat. Dit geeft ons (net) genoeg tijd om de nodige administratieve handelingen door te voeren. We sturen u ruim van tevoren een herinneringsmail zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan

Wat is autotraden via Tradzster en waarom kan ik hier gratis gebruik van maken?

Tradzster is een nieuwe broker in Nederland met een zeer innovatieve techniek. O.a. biedt Tradzster een autotrading service waar ook wij zijn vertegenwoordigd. Deze service is bedoeld voor beleggers die niet actief willen handelen maar wel een mooi rendement wensen.

Waar staan de Algemene Voorwaarden?

Onderaan elke pagina op de website. Of klik hier