De week stond in het teken van Rusland. En de Nederlandse verkiezingen. Wilders is door de mand gevallen, al ziet hij het zelf anders. Afgelopen weekend was het verkiezingen in Frankrijk.  Het centrum-rechtse Front Nationale van Marine le Pen deed slechts in en klein deel van de steden en dorpen mee. Maar waar de bondgenoot van Wilders mee deed behaalde de partij hoge scores. In mei zijn er Europese verkiezingen. De kans is aanwezig dat het Front Nationale de grootste partij van Frankrijk wordt.

Een positieve handelsweek ligt achter ons. De dax wist alle dagen te plussen. De s&p500 kon vrijdag bij opening een nieuwe all time high op de borden laten zien. De aex pluste 4 van de 5 dagen en won 2,28% op weekbasis. De slotstand was op 391.36 punten.

De trends op de beurzen

DAX

De dax had een week geleden precies steun op de ema 200. Daarna volgde afgelopen week 5 groene candles. De dax probeert terug in het stijgend trendkanaal te komen. De rode stippellijn zit voorlopig in de weg.

dax daily

AEX

De aex had een week geleden steun op de ema200. Belangrijke steun. Vanaf dat punt is afgelopen week de opmars gestart. De aex is aanbeland bij de ema 20 en 50. Indicatoren: de stochastic staat op kopen en de MACD draait naar kopen.

aex daily

S&P500

 

Er was een nieuwe all time high afgelopen vrijdag, maar de index sloot die dag toch in de min. Zie ook de indicatoren die het af laten weten.

Trendmatig is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht. De index zit in een stijgend trendkanaal en noteert boven de ema’s.

 

s&p daily


Tenslotte de kwartiergrafiek met het koersverloop van afgelopen week. De korte trend is omhoog zolang de aex in het stijgend trendkanaal zit.

 

 

aex kwartier

 


Vooruitblik komende week:

De stijging van vorige week was verwacht. De opleving was welkom. De Europese beurzen zijn alweer aanbeland bij potentiële weerstandsniveau’s . Voor komende week ben ik minder positief.  Ik verwacht dat de Europese beurzen de huidige standen niet vast kunnen houden.