De Europese beurzen hadden een gemengde sessie gisteren. De dax herstelde vanaf het steunniveau van een dag eerder. Ook de aex herstelde wat van de daling van de dag ervoor en sloot 0.23% hoger op 394.29 punten.. De Franse en Londense beurzen moesten wel inleveren. De Amerikaanse beurzen begonnen de handelsdag vriendelijk maar leverden uiteindelijk alle winst in. Tegen het slot stond er een min van 0.4% voor de dow jones en de nasdaq. SBM-offshore was binnen de aex de winnaar van de dag met een stijging van ruim 4%. Ahold was de grootste verliezer (-1,5%). Het supermarktconcern neemt 50 winkels over van Spar. De Aziatische beurzen hadden een negatieve sessie vannacht. De nikkei index verloor ruim 2.5%.  De hang Seng verliest 1.5%.

De trends op de beurzen

DAX

De dax wist de uptrend vast te houden. De rode stippellijn fungeert nu 2 dagen als steun. Het plaatje is aan het verzwakken. Onder de rode lijn wacht de ema 200 als eerste doel.

dax daggrafiek

AEX

Onveranderd ten opzichte van gisteren.

aex daggrafiek

 

S&P500

De Europese beurzen laten dus lagere toppen zien. De Amerikaanse beurzen zijn nog niet zo ver. Na een reeks all time highs is gisteren dan een verkoopcandle geplaatst op de s&p500. De candle overruled de 5 voorafgaande dagen. Een eerste teken van topvorming.

De indicatoren staan bovenin. Trendmatig is er echter nog altijd geen vuiltje aan de lucht. De S&P500 noteert boven alle ema’s en noteert in een groot stijgend trendkanaal.

s&p daggrafiek

Tenslotte de korte trend van de aex met het verloop van afgelopen 2 weken.

Boven 401 is het positief, onder 393 punten ontwaken de verkopers.

aex kwartier

De beurzen vandaag:

De futures noteren lager. De aex gaat bij opening onder de 393 punten. De korte trend verzwakt.  De witte lijn in de daggrafiek van de aex is een belangrijke steun. (Zie de daggrafiek aex hierboven). De dax staat eveneens op een breekpunt. Er lijkt een significante trenddraai aanstaande.

Voor exacte verwachtingen en alle vragen kunt u zoals altijd terecht op de gratis chat van optietrading.

.

Een goede handelsdag!

 

Rene vd Vondervoort