Nu de VS is gestopt met kwantitatieve verruiming wordt het stokje overgenomen door Japan en sinds vrijdag ook door Europa. Vrijdag maakte de Bank of China enkele uren na de speech van Draghi bekend de rentetarieven te verlagen waarmee de indices omhoog vlogen. Het beurssentiment is momenteel extreem euforisch. De meeste indices zijn momenteel zwaar overbought, maar dat deert de meeste beleggers niet. De kleinste pullbacks worden direct gekocht en er lijkt geen einde te komen aan de de stijgingen. De beurzen zijn allang geen afspiegeling meer van de economieën, maar worden constant geprikkeld door maatregelen van centrale banken.

 

INDICES

De AEX beleeft een onwaarschijnlijke run na de recente correctie in Oktober. De index bevindt zich momenteel op weerstand en het is de vraag of deze wordt uitgenomen. De koers komt namelijk al van ver en bevindt zich bovendien aan de bovenkant van de Bollinger Band. De RSI staat momenteel op 67 en is hiermee nog net niet overbought. Er zullen waarschijnlijk wat winstnemingen worden genomen waarmee de index rond 418 de eerste potentiele steun zal vinden: de MA 5. Als dit scenario zich uitspeelt kan de index zich daarna opmaken voor nieuwe yearhighs.

 

aex

 

DAX

Ook de DAX ziet potentiele weerstand boven zich. De RSI is momenteel 69, zo goed als overbought.

dax

 

S&P 500 

Wederom zette de S&P 500 een nieuwe all time high neer. Ook voor deze index geldt dat alle indicatoren verkoopsignalen afgeven en dat er sprake is van divergentie. De RSI is met ruim 73 overbought, de MACD staat op het punt om naar beneden te draaien en de Stochastics geven al langer verkoopsignalen af.

spx

 

Een goede handelsweek!

Optietrading.com – Mischa Snijders