Het was een bewogen week waar de financiele krantenkoppen bol stonden van berichten over olie, de Roebel en de angst voor een versnelde renteverhoging van de Fed. Aan het begin van de week leken de beurzen nog het ravijn in te vallen, maar na verlossende woorden van de Fed en een opleving van de olieprijs kozen de beurzen voor een felle opwaartse richting.  Het was de zoveelste v-shape rally dit jaar.

Indices

De AEX viel onder de gele steunlijn, maar wist goed te herstellen. Het verschil tussen de lows en de highs bedroeg ongeveer 30 punten. Normaal doet deze index daar maanden over, nu slechts enkele dagen. Uiteindelijk is deze strijd in het voordeel van de bulls beslecht en het lijkt erop dat zij de wedstrijd naar het einde van het jaar kunnen uittikken. Weerstand zien we in de zone rond 425. Daarna rond 430 en hoger.  Dit moet haalbaar zijn gezien het historische gegeven dat de laatste week van het jaar vrijwel altijd in het voordeel van de kopers is. Ook is de RSI met een waarde van 52 nog lang niet overbought.

 

 

 

aex

 

 

De S&P 500 zit voor de zoveelste keer dit jaar tegen nieuwe all time highs aan. Nu het einde van het jaar word ingeluid moet het raar lopen wil deze index niet rond het hoogste punt gaan eindigen vlak voor de jaarwisseling.

spx

 

Voor de Nasdaq geldt hetzelfde verhaal

nasdaq

 

De Russel 2000 is feitelijk niets opgeschoten in 2014, maar hier lijkt zich een enorme bull flag te formeren. Hiervoor moeten nieuwe highs worden uitgenomen. Wellicht gebeurt dit nog in 2014. Dan zou 2015 wel eens het jaar van de Russel 2000 kunnen worden als we deze grafiek moeten geloven.

russel

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze brokers TRADZSTER en sinds kort ook TODAYS. De service hetbeurslab.nl AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service hetbeurslab.nl S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over onze services vindt u hier: http://www.hetbeurslab.nl/premium/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

Een goede handelsweek!