Met nog drie en een halve handelsweek te gaan naderen we alweer het einde van het jaar. Traditioneel is December één van de sterkste maanden van het jaar, naast Januari, Maart. April, Juni en November. In dat opzicht is een scenario van een eindejaarsrally aannemelijk. Sinds de tweede helft van Oktober razen de beurzen aan één stuk door naar boven  en het voelt alsof het einde nog lang niet in zicht is. Draghi zat er afgelopen week een beetje beteuterd bij omdat hij zo graag een concrete datum over het starten van QE wilde aankondigen. De financiele markten verwachtten dit ook en toen de Italiaan nee moest verkopen werden aandelen in rap tempo van de hand gedaan. De sell off was van korte duur nadat er geruchten naar buiten kwamen dat de ECB waarschijnlijk in Januari alsnog met een datum zal komen, waarna snel weer de weg omhoog werd gevonden. De beurzen gaan ongekend sterk de laatste weken van het jaar in.

INDICES 

De AEX is vanaf de lows in Oktober al ruim 60 punten gestegen en lijkt zichzelf geen pauze te willen gunnen.  Elke dip wordt gekocht en de EMA 10 (gele lijn) biedt constant steun. De RSI staat momenteel op 67, tegen overbough aan.

aex

 

Wanneer koersen in een sterke uptrend zitten zoals de AEX is het altijd goed om er een grafiek met een langere timeframe bij te nemen. Onderstaande maandgrafiek van de AEX waar we zien dat de index is uitgebroken boven de weerstandslijn.

aexmaand

De S&P 500 blijft het goed doen. Ook hier wordt elke dip gekocht op logische steunniveau’s. De rode lijn is potentiele weerstand en het moet raar lopen als deze niet wordt gebroken. Steun is er nog altijd op de korte MA: de MA 5 en de EMA 10.

spx

 

Wanneer we inzoomen op de 30 min grafiek, zien we dat er nog voldoende steun is voordat het bullish scenario begint te wankelen. Merry Chrismas alvast!

spx30

 

Ook de Nasdaq geeft een schoon plaatje. Het enige minpuntje is dat de MA 5 de EMA 10 lijkt te gaan kruizen, maar ook hier is een oplossing voor. De neerwaatse beweging wordt namelijk grotendeels veroorzaakt door de rode candle van maandag. Vanaf aanstaande maandag telt deze niet meer mee en zal de MA 5 weer fier omhoog krullen.

nasdaq

 

Een goede handelsweek!

Optietrading.com – Mischa Snijders

 

De service optietrading:

We hebben een moderne tradingroom die exclusief voor premium leden toegankelijk is. De gehele dag worden er grafieken van maatgevende indices getoond.  U kunt er al uw vragen stellen.  Koersdoelen, posities en tips worden in deze nieuwe chat van optietrading gegeven.

U kunt er bij optietrading voor kiezen om deze tips zelf uit te voeren, maar u kunt dit ook aan ons over laten zodat wij dat voor u doen.  Dat gaat dan via onze broker TRADZSTER. De service hetbeurslab.nl AEX wordt verzorgd door Rene vd Vondervoort en de service hetbeurslab.nl S&P500 wordt verzorgd door Mischa Snijders.

Meer over ons vindt u hier: http://www.hetbeurslab.nl/over-ons/

Als u een kwartaalabonnement neemt, krijgt u van ons 1 maand GRATIS. Bij een halfjaarabonnement zelfs 2 maanden GRATIS extra!

http://www.hetbeurslab.nl/premium/