Afgelopen week waren de  verschillen tussen de ene en andere beurs groot te noemen. De S&p500 wist de week met een ruime plus te sluiten (+1% winst op weekbasis), terwijl de dax 3.5 % terug moest. De aex sloot de volatiele week 2 puntjes lager dan het slot van de week ervoor. Het begin van de week was een stevige duikeling; de dag(en) erna wisten de meeste beurzen de opgelopen schade terug te draaien. Opvallend is de performance van de Europese leider de Duitse beurs de DAX die op het laatste punt van de week sloot. Is het technisch plaatje veranderd? Hieronder en overzicht.

De trends op de beurzen
De lange termijngrafieken van de S&P500 met de trends en de verwachtingen kunt u hier teruglezen.

De daggrafieken geven het volgende beeld

DAX
De dax liet afgelopen week een zwakke performance zien en sloot op het laagste punt van de week. Het lijkt erop dat er een duidelijk lagere top wordt geplaatst. De rode stippellijn is de opgaande trendlijn. Daar noteert de dax nog boven. Zolang de dax boven deze steun noteert, is de dagtrend positief en mag de huidige correctie gezien worden als het plaatsen van een hogere bodem. Of er nu een hogere bodem staat is nog niet te zien; daarvoor zal er een groene koopcandle moeten volgen op dagbasis. De dax nadert met rasse schreden de rode stippellijn.  Voorlopig kunnen we stellen dat de 3,5% daling van afgelopen week niet voldoende is om de trend van de dax te doen draaien. Het positieve plaatje is nog  van kracht.

Dax

AEX
De AEX laat eveneeens een patroon van hogere bodems zien. Wel is het zo dat de aex de laatste weken hapert en lagere toppen plaatst. Ik heb daarom de witte stippellijn bijgevoegd. Deze lijn geeft de laatste weken weerstand. Komt de aex weer boven die lijn dan klaart de lucht duidelijk op en geldt de donkerblauwe weerstandslijn weer.

eax

DOW JONES
In onderstaande daggrafiek van de dow jones is duidelijk het verschil te zien tussen de Amerikaanse en de Europese beurzen. De trend op de Amerikaanse beurzen is allesbehalve terughoudend. De Amerikaanse beurzen daalden ook nauwelijks door Oekraïne  De dow jones noteert boven alle ema’s en probeert een nieuwe all time high te bereiken. Dit is in tegenstelling tot de s&p500 nog net niet gelukt. De komende week zal een nieuwe poging worden gedaan om dit te bereiken.

 downjones

Verwachting komende week:

Er is een duidelijk verschil tussen de beurzen in de VS en de beurzen in Europa. Met name de Europese leider de DAX lijkt te willen toppen. Een slot op weeklow belooft niet zoveel goeds voor de komende week. De beurzen in de VS willen niet weten van een draai. Ik ben terughoudend voor de komende week. Voor exacte verwachtingen en alle vragen kunt u zoals altijd terecht op de gratis chat van optietrading.

Een goede handelsweek!